Pages

Followers

Wednesday, 22 June 2011

Hantaran bertunang

Apa ye barang korang bagi masa bertunang??
untuk majlis yuzz nanti..isyaAllah
kami decide buat majlis kecil2 je
nak jimat so xperlu la buat besar
membazir je..banyak lagi yang perlu difikir
cukup la sekadar majlis dihadiri keluarga terdekat
untuk hantaran yuzz pada sidia pun
kami xbeli barang2 pun
just makanan je
itu kebiasaan ditempat yuzz la..
sebab kalo dah bagi barang masa tunang
nanti masa kahwin dah xperlu hantaran lagi
so baik kami buat hantaran untuk majlis kahwin nanti
bertunang just buat sesimple yang boleh ok..

Mungkin untuk hantaran nanti yuzz makanan dan keperluan untuk majlis nikah nanti
tapi x tau la kalau ada perubahan nanti
ye la kita merancang Tuhan yang menentukan
insyaAllah nanti hantaran buat sikit je
tapi kalo kat tempat yuzz ni
masa bertunang banyak je orang nk bagi
ingat lagi dulu masa cousin tunang
buat sikit je hantaran..x silap dalam 7 dulang
last2 jadi 15 kalo x silap
serius banyak kan
tapi semua tu makanan la
macam2 ada..
pihak pmpuan pun bagi banyak
so pasal hantaran tunang ni x risau sangat
insyaAllah banyak orang sponsor
heheh


credit:google

ini antara barang2 yang akan menjadi hantaran pertunangan
cukup kan..
selebih nye untuk majlis kahwin nanti..

6 comments:

UyaRayza said...

ckup heheh..tunang x payah bazir2 sgt hehehe..simpan duit untuk kawen buat grand2 hehehe

CikYuzz said...

tu la xnak spend byk untuk bertunang..buat mana perlu je..hehe

miey anna said...

x pe..jngan membazir tau..hehe ^_^

CikYuzz said...

btl tu.. :)

Mia-Ina said...

salam yuzz..kak mia singgah di sini...utk brg hantaran yg di list kan mmg cukup...lebihkan makanan waktu tunang ..ble kahwin, lbh kan brg

follow & link ur blog

~ NANA ~ said...

i hari tu majlis merisik je...takde hantaran mane pon...juz balas dgn buah, kek & biskut je...baju pn pakai bj kurung je...kekeke