Pages

Followers

Friday, 6 May 2011

Merisik + Bertunang

Assalammualaikum
malam tadi ada sediit discussion about majlis kami
tapi still belum ada keputusan muktamad lagi
mybe next week kot baru ada keputusan coz dia nk bincang balik
ngan family dia..
aduhh,,,pening tau x
bkn pasai apa
sebab sampai skang still xde muktamad
sbb nye
cikyuzz still nk buat ikut adat kita la kan
step by step
Merisik
Bertunang
Nikah
Sanding
Bertandang
lebih kurang cam tu la
but si dia xnk tunang
ats alasan ktorg jauh..
so cikyuzz cadangkan kat dia
buat majlis merisik n bertunang sekali
so skang dalam perbincangan lagi
hope dapat keputusan 
kalo korangkn 
ok x apa yg cikyuzz buat ni..
buat serentak kan so kat situ dah jimat kos ckit
so duit lebih blh buat benda lain kan
heheh

6 comments:

A.N.A said...

lala pn dok pikir nk tunang ke x..tp encik gomok lala org dekat je..dh bg tau kt dia mcm x nk tunang,nk suh family dia dtg merisik je..n encik gomok lala suh lala pikir masak2 dulu...hahaha..so skang tgh blur..

CikYuzz said...

ye ke..cikyuzz plan merisik ada..cuma bertunang je si dia xnk n cikyuzz nk..tu yg ngah bincang2..so cikyuzz fk utk gabungkan kedua2 mjlis sekali..merisik+bertunang..
lala dekat ok la..cikyuzz ni jauh..

Fariza said...

hik3. tahniah akan menuju ke fasa baru. :)

macam saya, kiterog x buat merisik, just make an appointment dengan kedua2 family discuss. di situ, kita boleh setkan tarikh bertunang dan discuss dgn serious. 1 ring je. xmau susahkan pihak lelaki. lgpun, kurang senang dgn byknya step. hu3. make it simple. tips untuk you, better merisik dan 2nang sekali. senangkan. lg 1, mcm plan date kawin tu kan, better sekeluarga discuss dahulu n dptkan tarikh muktamad. bkn apa, senang keje time 2nang bila dh dpt date. x perlu nk inform 2/3 kali. hik3.

brg2 hantaran tu pula, bila sikit2, kalau beli sekaligus, masaklah jwbnya. ha3. lg mudah tau.

lain manusia lain pendapat kan. xpe. at least kita berfikir dan merancang yg baik. :). minta maaf jika ada salah silap.

nida-razak said...

yuzz..buat serentak pon ok, coz korang jauh kan..klo nida, ske serentak je, senang..tp sbb kitorg dkt, pamily dia nk wat ikut adat,satu2..so, buln 10 thn lpas merisik, then buln 1 bertunang..

A.N.A said...

ok la kalu wat skali merisik+bertunang..cikk yuz pujuk la dia..hehehe..

CikYuzz said...

tq all..still blm de keputusan lagi..nanti kalo ada khabar gembira cikyuzz share k..thank bg pendapat.hargai sgt..